Wetgeving

U kunt op onze diensten een beroep doen van maandag tot en met zaterdag tussen 08u en 18u. De wetgeving staat ons niet toe om op zon- en feestdagen te rijden. Als de wetgeving in de toekomst zou veranderen en zon- en feestdagen wél tot de mogelijkheid zouden behoren, dan lichten wij al onze klanten hierover in.

De wetgever bepaalt wie met een mindermobielenvervoer met dienstencheques mag worden vervoerd.
Link 58 doet geen liggend vervoer.
Hierna volgen de wettelijke voorwaarden.
Hebt u na het lezen nog vragen ?  Contacteer ons gerust voor meer uitleg.

Mindervaliden.

  • Ingeschreven zijn bij het "Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap".
  • Een inkomensvervangende tegemoetkoming, een integratietegemoetkoming of een tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden genieten.
  • Minstens 7 punten hebben op de zelfredzaamheidsschaal en over een attest beschikken dat dit bewijst.

Link 58 dient in het bezit te zijn van een kopie van het attest. U kan een kopie afgeven aan de chauffeurs of binnenbrengen op het bureau van Link 58 in de Kortrijksestraat 58 te Ardooie.

Hoe kan u aantonen dat u voldoet aan de voorwaarden om gebruik te maken van mindermobielenvervoer via dienstencheques ?

Geniet u gezinszorg of aanvullende thuiszorg, dan kan u een kopie van het Formulier F51, "Berekening van de gebruikersbijdrage na het sociaal onderzoek" aan ons bezorgen.

Dit formulier hebt u reeds in uw bezit wanneer een erkende dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg (bv. OCMW, Familiehulp, Familiezorg, Solidariteit voor het Gezin, Wit-Gele Kruis, Zorg.be, ...) bij u langskomt. Anders kan u via hun diensten een kopie verkrijgen.

Uitgaan, mensen ontmoeten, elkaar verstaan. Eerst een rit bestellen en dan de chauffeur mijn verhaal vertellen. Altijd alert, steeds een helpende hand. Het vervoer met een (h)echte band (A.B.)