In het wagenpark van Link58 vzw werd onlangs een nieuwe telg verwelkomd, namelijk een ruime minibus. Deze gloednieuwe Ford Transit, aangepast voor het vervoer van mindermobiele personen, biedt plaats aan 8 passagiers.

Enkele van de comfortabele zitplaatsen kunnen worden ingeklapt en zo worden vervangen door rolstoelen. Hierdoor en dankzij de rolstoellift kunnen passagiers die een rolstoel gebruiken, gemakkelijk worden vervoerd. Wie ervoor kiest om te stappen maar moeilijker te been is, kan ook deze personenlift of het handige uitschuifbare trapje gebruiken.

Uw veiligheid is erg belangrijk. Vandaar dat de rolstoelen van onze klanten altijd professioneel worden vastgesjord met spanriemen die vastklikken via rails in de vloerplaat van onze bussen. Naast het gebruik van de klassieke veiligheidsgordels verhoogt het defensieve rijgedrag van onze speciaal daartoe opgeleide chauffeurs uw reiscomfort aanzienlijk.

Ons team streeft enkele basiswaarden na zoals discretie, vriendelijkheid en hulpvaardigheid. Daarbij gaan we uit van uw mogelijkheden en behoeften. Op vraag van onze klanten bieden we praktische hulp bij het in- en/of uitstappen zodat uw recht op mobiliteit altijd is gewaarborgd.

Voor meer info kan u terecht op deze website en onze facebookpagina (www.facebook.com/link58vervoer/). Hebt u vragen, aarzel vooral niet om ons te contacteren op het nummer 051/74.02.67.

De Loods is een inloophuis waar kansengroepen en mantelzorgers van alle leeftijden elkaar ontmoeten voor een deugddoende babbel, een luisterend oor, een kopje troost of gewoon gezellig samen een boompje kaarten of handwerken voor het goeie doel. Vrijwilligers zorgen voor een warm onthaal en een gezellige koffietafel. Op mooie dagen wordt volop genoten van de prachtige tuin. De Loods is elke maandag-, woensdag- en donderdagnamiddag tussen 14u en 17u vrij toegankelijk voor alle inwoners van Ardooie en Koolskamp.

In de schoot van De Loods rijpten intussen al tal van idee├źn waaruit mooie nieuwe initiatieven ontstonden zoals onder meer "Samen Tafelen".

Voor mensen die niet op eigen kracht in De Loods raken, regelen we graag het vervoer via LINK 58.

Uitgaan, mensen ontmoeten, elkaar verstaan. Eerst een rit bestellen en dan de chauffeur mijn verhaal vertellen. Altijd alert, steeds een helpende hand. Het vervoer met een (h)echte band (A.B.)